Tag Archives: addition

The Charlie Chaplin School Complex in La Courneuve, France gets an Extension

© Charly Broyez

The 2015 extension/addition project at France’s Charlie Chaplin School Complex (of course, named after the legendary classic film actor) involved not only getting a new cafeteria and rec center (while converting the old cafeteria into 4 classrooms), but also a new covered walkway and a courtyard renovation. The design firm SAM architecture, with Boris Schneider and Aurélien Clovis acting as the architects-in-charge, took a rational approach by using basic geometric forms that follow the existing site (in relation to the street, party wall and neighboring building facades) in visually “completing” the complex’s architectural design. Continue reading The Charlie Chaplin School Complex in La Courneuve, France gets an Extension

Advertisements