A Hut on the Corridor…In Your House…Yup.

You know, it has been quite a while since I pinned that “building-inside-another-building” architecture picture on The PractitioNERD’s Pinterest page, so it was a pleasure to come accross this project.  The “Hut on the Corner” — real name unknown — by Tsubasa Iwahashi Architects involved the renovation of a common area of a single floor of the rental office building.  The firm expanded a certain part of an existing narrow corridor and created a small wooden hut that suggests a change in manner based on landscape, material, and visual aesthetics.

In a way that differs from the common communication that differentiates between public and private areas, this centrally located hut of wood creates new value and connections and ideas.  In this case — in respect to the project — the corridor is regarded as the external space that contains the natural lighting and planting located near the hut.  The wooden hut does have access to the external light through a window facing out and then allows the sunlight into each private area. Along with the space experiencing traffic from a number of people over the course of a day, there are opportunities that give glimpses through the window of a private room, similar to that of viewing a street landscape of a city from the inside of a building.  At the end of the day, the addition of the hut within the corridor turned that same corridor into the new external environment, rather than just the outdoor, natural environment.

 

Advertisements

One thought on “A Hut on the Corridor…In Your House…Yup.”

So...What Do You Think?

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s